ד"ר סאמי מיעארי

سامي ميعاري

כלכלן, מרצה באוניברסיטת תל אביב, מומחה לכלכלת עבודה, קונפליקט ואי שוויון
ד"ר סאמי מיעארי הוא מרצה וחוקר במחלקה ללימודי עבודה באוניברסיטת תל אביב. תחומי המחקר שלו הם כלכלת עבודה, כלכלת קונפליקט והעלויות הכלכליות של סכסוכים פוליטיים, אי-שוויון, הגירה כלכלית, אפליה נגד קבוצות מיעוט וכלכלה יישומית.
סיים את לימודי התואר הראשון בכלכלה ומתמטיקה (2000),את לימודי התואר השני בכלכלה (2003) ואת לימודי הדוקטורט (2008) באוניברסיטה העברית. בעבודת הדוקטורט שלו חקר את העלויות הכלכליות של הסכסוך הישראלי פלסטיני.
ד"ר מיעארי השתלם בלימודי פוסט-דוקטורט באוניברסיטה האירופית (European University Institute) באיטליה בשנת 2008. בשנת 2010 לימד בחוג לכלכה באוניברסיטת חיפה ובשנת 2011 הצטרף כעמית מחקר בכיר במכון לחקר הכלכלה בברלין, גרמניה, שם עבד על מחקר שבודק את ההשפעה של הסכסוך הישראלי פלסטיני על ההישגים של תלמידים בבתי הספר.
מחקריו החדשניים של ד"ר מיעארי בנושא ההיבטים והגורמים הכלכליים של היחסים המורכבים בעולם בכלל באזורנו בפרט, יכולים לשמש מנוף יעיל לתובנות שיניבו גישה ופרקטיקה של עשייה קונקרטית וחיובית. הגישה המחקרית שלו מייחסת חשיבות רבה לזיהוי הסיבתיות, אשר מעניקה את הבסיס היציב והמוצדק ליישומי מדיניות, הכרוכים בהשקעות גדולות.
מחקריו התפרסמו בכתבי עת בינלאומיים מובילים בעולם, כאבני דרך שיכולים לסייע בעיצוב מדיניות בינלאומית לפתרון סכסוכים והשגת שלום.
ד"ר מיעארי פעיל בשיח הציבורי בכלל ובאקדמי בפרט, בנושאים הקשורים לסכסוך ולהבאת תובנות מהמחקרים אותם הוא עורך לפתחם של קובעי המדיניות ושל הגופים הציבוריים.
לאור תרומתו המחקרית, הוא זכה בשנים האחרונים במספר פרסים יוקרתיים והוביל בשנים האחרונות פרויקטים חשובים בזירה העולמית כמוDepartment for International Development (DFID) בנושא השפעתם של זעזועים כלכלים על סכסוכים פוליטיים. הוא כיהן כיועץ כלכלי לארגונים בינלאומיים מובלים כמו הבנק העולמי (Word Bank), קרן המטבע הבינלאומית (IMF).
בשנת 2003 ייסד ד"ר מיעארי את הפרויקט הראשון באקדמיה הישראלית שמטרתו להנחיל יעוץ אקדמי לסטודנטים ערבים באוניברסיטה העברית. היום, הוא ממשיך להעביר הרצאות בהתנדבות לסטודנטים ערביים בבתי ספר בנושאים שקשורים להכוון לימודים.
עוד
ד
עברית
,
אנגלית
,
ערבית
שפות
צָפוֹן
אזור מגורים
סכנין
ישוב

תחומי התמחות

כלכלת עבודה, כלכלת קונפליקט, אי-שוויון, אפליה נגד קבוצות מיעוט, היבטים כלכלים לחברה הערבית.

מה מניע אותי?

המלצות