ד"ר עאדל מנאע

عادل مناع

חוקר והיסטוריון מתמחה בתולדות העם הפלסטיני וחקר החברה הערבית בישראל
ד"ר עאדל מנאע הוא היסטוריון ומומחה בולט לתקופה העותמאנית, מחקריו עוסקים בעיקר בחברה הישראלית ובהיסטוריה של החברה הערבית בישראל.
הוא חוקר בכיר במכון ון ליר וסיים את הדוקטורט שלו בהיסטוריה אסלאמית באוניברסיטה העברית. עשה פוסט-דוקטורט באוניברסיטת פרינסטון (ארה"ב) והיה מרצה אורח, בין השאר, באוניבירסיטאות אוקספורד (אנגליה), ארפורט (גרמניה) וארלנגן (גרמניה).
עד שנת 2007 הוא ניהל את המרכז לחקר החברה הערבית בישראל במכון ון ליר בירושלים, היה אחראי על פרויקט ספר החברה הערבית מס' 2, אשר ראה אור בעריכתו ב-2008. הוא היה ראש המכון האקדמי להכשרת מורים ערבים במכללת בית ברל בשנים 2012-2009.
ד"ר מנאע כתב וערך ספרים רבים, ועשרות מאמרים ופרקים בספרים בשפה הערבית העברית והאנגלית. מבין הספרים שפרסם: "מברוכ" - תרבות החתונה הערבית בישראל, "הפלסטינים במאה העשרים - מבט מבפנים", "שוליות כפולות - פלסטינים ישראלים בירושלים", "אישים מפלסטין בשלהי התקופה העות'מאנית" ועוד. ב-2011 פרסם יחד עם פרופסור מוטי גולני את הספר “Two sides of the coin: Independence and Nakba 1948” .
לצד פעילותו האקדמית, הוא בעל נסיון רב בפעילות ציבורית בארגוני החברה האזרחית, כולל חברות בהנהלות מדרשת אדם, האגודה לזכויות האזרח, המדרשה לחינוך לדמוקרטיה והמוקד להגנת הפרט. כמו כן, חלק מכתיבתו וממחקריו עוסקים באי-השוויון בין יהודים לערבים בישראל מאז שנת 1948 ועד היום הזה. הוא יזם תרגומו לערבית של ספרו של פרופ׳ קרצמר על המעמד המשפטי והחברתי של הערבים בישראל ופירסומו במסגרת המרכז בון ליר.
ספרו האחרון "נקבה והישרדות" על החברה הפלסטינית בישראל בין השנים 1948-1956, יצא לאור ב 2016, ובו הוא חוקר את אלה ששרדו ונשארו באדמתם ולא הפליטים, ואת סיבות האי גירוש וההתמודדות עם קום המדינה.
עוד
ד
עברית
,
אנגלית
,
ערבית
שפות
יְרוּשָׁלַיִם
אזור מגורים
ירושלים
ישוב

תחומי התמחות


תולדות העם הפלסטיני, מעמדם של האזרחים הערבים בישראל, הנרטיב הפלסטיני של הנכבה, התקופה העותמאנית, הסכסוך הישראלי פלסטיני, מזרח ירושלים- ממדים היסטוריים ופוליטיים
המלצות