חוקר ויזם בתחום הביוכימיה, מרצה בבית הספר לרפואה באונ` העברית ואונ` פנסילבניה.
רופא מומחה בביוכימיה קלינית, מנהל מערך המעבדות ומנהל המחלקה לביוכימיה קלינית בבית החולים האוניברסיטאי הדסה, יזם ומנכ"ל חברת PamBio, חברה ביוטכנולוגית שמפתחת טיפול תרופתי למצבי דימום חריפים.
פרופ׳ חיג`אזי, בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת ברצלונה בספרד משנת 1984, במהלך לימודיו זכה בציון כבוד בביוכימיה ופיזיולוגיה כללית ובמשך שלוש שנים שימש כמדריך להוראה מעשית בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת ברצלונה. ב- 1986 סיים סטאז` בבית החולים האוניברסיטאי, הדסה, ירושלים והמשיך בהתמחות במחלקה לביוכימיה קלינית בבית החולים עד 199. את הפוסט דוקטורט הוא סיים במחלקה לכימיה פתולוגית, באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב.
מ-1995 ועד היום, פרופ׳ חג`אזי מרצה בכיר בביוכימיה קלינית, הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית. משנת 1996 הוא משמש כרופא ראשי במחלקה לביוכימיה קלינית, ומ-2008 הוא מנהל היחידה לביוכימיה קלינית, מערך המעבדות, בבתי החולים הדסה, ירושלים.
ב-2002 - קיבל תואר פרופ׳ חבר למחקר, מאוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב. ב-2003 מונה לפרופ׳ חבר בביוכימיה קלינית, בפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית, וב- 2008 פרופ׳ מן המניין.
יותר מ 20 שנה פרופ׳ חיג`אזי מתמחה בחקר האנזימים, מחקריו הובילו למספר תגליות מדעיות, והיו בסיס לפיתוחים תרופתיים חדשים. בשנים האחרונות הצליח לפתח תכשיר אשר הוכיח יעילות בעצירת דמום טראומטי, במצבים של דימום חריף, כמו פציעות קשות בראיות ופגיעה טראומטית במוח. התרופה נמצאה אפקטיבית בטיפול בסוגים של שבץ מוחי הנגרמים כתוצאת לוואי לתרופות להמסת קרישי דם. ב-2014 הקים את חברת הסטרט אפ PamBio, שמפתחת את התרופה, הפיתוח נמצא בשלבים מתקדמים.
בנוסף הוא משמש כסמנכ"ל מדעי של Thrombotec בע"מ, חברה סטרט אפ של "הדסית" החברה לפיתוח ושיווק הטכנולוגיות של הדסה. בהתבסס על מחקריו של פרופ׳ חיג`אזי, Thrombotec פיתחה שיטה לנטרול קרישי דם מבלי להשתמש בתרופות לדילול הדם הנחשבות למסוכנות ולא תמיד יעילות. המוצר הוא פפטיד (חלק מחלבון) הנקשר אל קרישי הדם וממיס אותם בלבד מבלי לגרום לתופעות לוואי כמו שטפי דם פנימיים.
בתחומים אחרים, פרופ׳ חיג`אזי חוקר אי שוויון בריאותי, הוא בודק את הסיכוי לפתח מחלות לב כמשתנה לרמת הטיפול הבריאותי במהלך החיים, במחקריו הוא גורס כי אוכלוסיות עניות כמו החברה הערבית עלולות לפתח רגישות יותר למחלות לב.
עוד